Ağıralioğlu: Seçilirse Binali Yıldırım görevi bırakmasın!

Ağıralioğlu: Seçilirse Binali Yıldırım görevi bırakmasın!

Meclis’te İYİ Parti Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İstanbul Belediye Başkanlığına aday olmasına karşın, Meclis Bakanlığı görevini bırakmayan Binali Yıldırım’ı, esprili bir şekilde eleştirdi. 

Ağıralioğlu açıklamasında, “Bugün, Binali Bey, üstüne basa basa dedi ki: ‘Bırakmayacağım…’ Biz de İYİ Parti Grubu olarak mevzuyu çözmek için şöyle bir yol bulduk, onu arz edeyim: Şayet seçilebilirse Binali Bey, Meclis Başkanlığını bırakmasın, İYİ Parti Grubu olarak bizim teklifimiz budur" dedi.

"Binali Bey aynı anda iki işi yapabilir; Sayın Cumhurbaşkanımız aynı anda dört işi yapabildiğine göre Binali Bey de dört işi değil, iki işi yapabilir" ifadelerini kullanan Ağıralioğlu, sözlerine şöyle devam etti: 

"Binali Bey Meclisi yönetmeye geldiğinde Celal Adan Bey İstanbul'a gider, o geldiğinde Levent Gök Bey gider, Mithat Sancar Bey gider. Yani bu seçim böyle olsun. Türk tipi bir yönetim diye çıkardığımız sistem içerisinde böyle bir avantaj olabilir." 

‘MECLİS BAŞKANI İSTANBUL’U DA YÖNETSİN’

Konuşmasının devamından 24 Haziran seçimlerinin ardından resmen başlayan Cumhurbaşkanlığı sistemi için "Türk tipi başkanlık" değerlendirmelerine de göndermede bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ağıralioğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"Türk tipi yönetim şeklinde bir şey daha ilave edelim. Önümüzdeki seçim bonus gibi, kim Meclis Başkanı olursa ona diyelim ki: ‘Bir de İstanbul Belediye Başkanlığını kazandınız.’ Böyle yapalım. Bizim teklifimiz budur." Kaynak Yeniçağ: İYİ Partili Ağıralioğlu: "Seçilirse Binali Yıldırım görevi bırakmasın!"

(Yeniçağ)

Diğer Haberler