'Dışarda Tayyip Bey'e sallanan parmağı devlete sallanmış sayarız'

'Dışarda Tayyip Bey'e sallanan parmağı devlete sallanmış sayarız'

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, "İç politikada AK Parti'yle rekabetimize rağmen, dışarda Tayyip Bey'e sallanan parmağı Türk devletine sallanan parmak sayarız, bu anlamda milli bir duruş sergileriz" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Levent Gök başkanlığında toplandı.

Gündem dışı konuşmaların bile grupların arasında paylaşıldığını dile getiren Baş, "Komisyonlara üye olma şansımız yok. Danışma Kurulunda temsil edilemiyoruz. Peki bu, milletvekilleri arasında bir eşitsizlik yaratmıyor mu? Sadece İçtüzüğe bağlı kalsak, sadece Meclis teamüllerine bağlı kalsak biz neredeyse 'Bu Meclise gelmeyin' denilen pozisyondayız" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu ise ABD ve Türkiye ilişkilerinin her geçen gün bozulmaya devam ettiğini belirtti.

ABD'nin YPG'ye silah desteği verdiğini hatırlatan Ağıralioğlu, "Bu NATO hukukunu bozmuyorsa, Türk devletinin bozulan hukukun beraberinde getirdiği güvenlik endişelerinden dolayı S-400 alması da NATO hukukuna halel getirmeyecektir" diye konuştu.

Ağıralioğlu, "Sen, müttefikinin düşmanına silah ve mühimmat desteği yaparsan, Türkiye müstakil olarak iradesini muhafaza etmek, güvenliğini sağlama almak için her türlü tedbiri alır. İç politikada AK Parti'yle rekabetimize rağmen, dışarda Tayyip Bey'e sallanan parmağı Türk devletine sallanan parmak sayarız, bu anlamda milli bir duruş sergileriz" dedi.

(Anadolu Ajansı)

Diğer Haberler