İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu: Arabuluculuk rolünden memnunuz

İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu: Arabuluculuk rolünden memnunuz

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Libya konusundaki gelişmelere ilişkin, "Arabuluculuk rolünün biraz daha kabul edilebilir hale gelmesinden memnunuz." dedi.

Ağıralioğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Libya, Kanal İstanbul ve bazı belediye başkanlarının AK Parti'ye geçmesi konularını değerlendirdi.

Türkiye'nin Moskova'da yapılan görüşmeler kapsamında Libya'da arabuluculuk görevini üstlendiğini söyleyen Ağıralioğlu, bu adımın önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Ağıralioğlu, partisinin Libya'ya asker gönderilmesi tezkeresine ilişkin eleştirilerini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Arabuluculuk rolünün biraz daha kabul edilebilir hale gelmesinden memnunuz. Nihayetinde Rusların Amerikalılar ile anlaşma ihtimali bölgedeki bütün siyasal denklemi her şartta değiştiriyor. Kimin arkasında kimin olduğu belli olmaz. Bu süreçte hem devletimizin hakkını, hukukunu muhafaza etmek hem de bölgedeki haklarımızın, bölgedeki istikrarla Libya'nın da huzurunu sağlayacak şekilde bir inisiyatife dönüşmesini temin etmek zorundayız."

Bu süreci dikkatli bir şekilde takip ettiklerini dile getiren Ağıralioğlu, "Berlin Konferansı'ndan sonra da belki Ankara ve Moskova arasında daha sıklaşacak görüşmelerde diplomasinin daha etkin kullanılacak olmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

(AA)

Diğer Haberler