‘Size taşnakçıların ismi yakışır’

‘Size taşnakçıların ismi yakışır’

İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

HDP’nin “Ermeni soykırımı utancıyla yüzleşin” başlıklı açıklamasını eleştiren Ağıralioğlu, “HDP’nin problemi sadece PKK’ya mesafesizlik değildir. HDP’nin sadece PKK ile değil devlet millet düşmanlarıyla da mesafe problemleri vardır. HDP Türk milletinin bütün düşmanları ile iş yapmayı kendisi için meşru gören bir suç işleme organizasyonu haline dönmüştür” dedi.

HDP’nin “Soykırımla yüzleşin” sözlerini “ahlaksız teklif” olarak nitelendiren Ağıralioğlu şöyle devam etti:

“Kendinize yakışır isimler alın teklifimi bir daha düşünün. Taşnakçıların isimleri yakışır. Bu memlekette soykırım yaptı diyecek olanlara Emine ismi, Fatih ismi, Murat ismi yakışmaz onlara Van’da katliam yapan Taşnakçıların isimleri yakışır. Ya isimlerinizle milletimizle kardeş olursunuz, farklılıklarımızla huzur içinde yaşadığımız hep beraber içine sığınacağımız bir memleketin huzur duyacağımız bir vatanın inşasında yer alır şerefinizle hizmet edersiniz. Yahut devlet millet düşmanlığıyla beraberliğinizin millete ihanet etmiş olmanın, milletin devletin aleyhine açıklama yapmış olmanın bedelini ödersiniz.”

HDP yüzleşmeden bahsedecekse önce PKK ile yüzleşmesi gerektiğini savunan Ağıralioğlu, “Milletimizin dostluğuna talip herkesle dost olmak, devletimizin dostluğuna talip herkesle huzuru korumak mümkündür. Ama biz bunu huzur lehine değil de huzursuzluk lehine, barış lehine değil de savaş lehine, güvenlik lehine değil de terör lehine kullanmak istiyorum diyen herkes arkasındaki destekle beraber kuvvetlerini toparlasın gelsin devlet de millet de burada” dedi.

Muhalefetin kazandığını belediyelerin Halk Ekmek büfeleri açmasına yapılan engellemeleri eleştiren Ağıralioğlu, “Yardımlarda zorluk çıkardılar, muhalefetin belediyelerinin halk nezdinde kazanmasını kompleks etmesinler, bunun millete huzursuzluk olarak döndüğünü görsünler, milletimizin ekmeği ucuz almak için saatlerce ekmek kuyruklarında beklemeyi göze almalarıdır hükümetin üzerine düşen sorumluluk, kimin açlığıyla ilgilenmek değildir” diye konuştu.

HDP’NİN ÇEVRE EYLEMLERİNE KATILIMINA TEPKİ

İkizdere’deki taş ocağı çalışmasını eleştiren Ağıralioğlu, MHP’ye çağrı yaptı:

“Milliyetçilik geçmişte kurulmuş büyük devletlerle övünmekten daha çok işsizlikle mücadele etmeye, tabiatı, çevreye korumaya ormanları kesilince nefesi kesilecek bir sorumluluk duymaya dönüşmelidir. Böyle bir milliyetçilik İkizdere’yi sarıp sarmalamalıdır.”

HDP’nin çevre eylemlerine desteğini de eleştiren Ağıralioğlu şunları söyledi:

“Her çevre hassasiyeti ile ilgili ortaklaşa bir şey yapmalıyız duygusunun önünde arkasında HDP’nin yer aldığını görüyoruz. Memleketin gencecik fidanları PKK tarafından vurulurken çıtı çıkmamış HDP organizasyonlara dahil. Memlekette fidanlar katlediliyor diye bağırmalarının hiçbir karşılığı yoktur. Onların bu tür organizasyonlarda meşruiyet bulmaya çalışmaları bizim gibi milliyetçi kadroların bile faaliyetlerinin itibarsız hale gelmesini sağlıyor. Siz milletinizi devletinizi soykırımla suçlayacaksınız sanki PKK bir hak arama organizasyonuymuş, terör organizasyonu değilmiş gibi davranacaksınız sonra gelip devlet teröründen, çevre teröründen bahsedeceksiniz, burada haklı itirazları gölgeleyen bir samimiyetsizlik vardır.”

ALKOL SATIŞINA YASAK: ÖZÜR DİLEYİN

Ağıralioğlu kapanma sürecinde içki satışının yasaklanmasıyla ilgili de, “Bizim milletimiz mübarek günlerde içmezler, ramazanda hassasiyet gösterirler, zaten milletimizin terbiyesinde olan şeyleri böyle bir siyasi alana çekip milletinizin zaten yeteri kadar yükü varken böyle bir uygulamayla ahlaklılar, ahlaksızlar diye tasnif etmek doğru değildir. Kendi milletinize böyle bir nezaketsizlik yaptığınız için özür dileyiniz” dedi. (DUVAR)

 

Diğer Haberler