Yavuz Ağıralioğlu’ndan HDP’li vekillere 'Öcalan' tepkisi

Yavuz Ağıralioğlu’ndan HDP’li vekillere 'Öcalan' tepkisi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, HDP’li vekillerin PKK ele başı Abdullah Öcalan için ‘Sayın’ ifadesi kullanmasına çok sert tepki gösterdi.

Meclis’te devam eden Bütçe görüşmelerinde İYİ Parti ve HDP’li vekiller arasında ‘Sayın’ tartışması yaşandı.

Kürsüde söz alan HDP’li vekillerin PKK ele başı Abdullah Öcalan için ‘Sayın’ kelimesi kullanmasına tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, çok sert tepki gösterdi. Ağıralioğlu, "Milletin meclisinde bir cinayet şebekesinin başına ‘Sayın’ denemez, ‘Sayın’ diyen Milletin Meclisi’ne giremez" ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu’nun açıklamaları şöyle:

"İnsanların sizi buraya göndermesinin ardına sığınarak terör seviciliği yapmanıza izin veremeyiz. Biz burada sizi tehdit edecek kadar kendimize saygımızı yitirmedik. Bizim topraklarımızı ne durumda aldığımızı ne bedeller ödediğimizi cihan bilir. Kendisini bu topraklara hal sahibi görenlerin ödediği bedel tarihi sicilimizde kayıtlıdır. Biz Meclis’in koruduğu kolladığı devlete hürmeten terör seviciliği yapmayın diye ikazda bulunmak zorundayız.”

“Suç ve suçluyu övmenin neyi gerektirdiğine dair hukuku hatırlatmak Meclis Başkanı’nın görevidir. Bu suçu işleyenlerin ödeyeceği bedeller vardır. Burası Millet Meclisi’dir. Milletin meclisinde bir cinayet şebekesinin başına ‘Sayın’ denmez, ‘Sayın’ diyen Milletin Meclisi’ne giremez. Bu mevzuyu polemik mevzusu haline getirmeyim, burada demokratik her türlü hak talep edilebilir, konuşulabilir, her şey müzakere edilebilir ama burada terör seviciliği yapılamaz."

 (Yeniçağ)

Diğer Haberler